Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Samenwerking met Juridisch Loket

Nieuwsbericht
10 februari 2021
Het Juridisch Loket helpt bij juridische vragen en is een logische partner voor het IDO. KB en Juridisch Loket bespreken dan ook de mogelijkheden voor samenwerking. Ook lokaal kun je contact zoeken met een Juridisch Loket in jouw regio om samenwerking in te richten.
Inhoudsblokken

Het Juridisch Loket geeft gratis eerstelijns juridisch advies en informatie op meer dan 30 plaatsen in Nederland.

Lokale samenwerking

Wil je samenwerken met het Juridisch Loket? Dan kun je met de dichtstbijzijnde vestiging  afstemmen hoe deze samenwerking eruit kan zien.

Juridisch Loket, logo

Bijvoorbeeld door vaste momenten af te spreken om vragen voor te leggen of juist nummers uit te wisselen voor direct contact. Op de contactpagina van de website van het Juridisch Loket vind je meer informatie om contact te leggen. Let op: de bereikbaarheid is aangepast vanwege de coronamaatregelen.

Is er in jouw werkgebied geen Juridisch Loket, dan kun je een mail sturen naar Nikki Lubeck van het Juridisch Loket.

Soorten vragen

Het Juridisch Loket helpt met bijna alle mogelijke juridische vragen. Bijvoorbeeld over ontslag en contracten, maar ook over echtscheidingen en alimentatie. Krijg je in het IDO juridische vragen? Dan kunnen de juristen van het Juridisch Loket helpen. Als zij niet kunnen helpen, dan verwijzen zij door naar de juiste instanties, of bijvoorbeeld een advocaat of mediator. Hierbij is vaak gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk, ook wel een toevoeging genoemd.

Het Juridisch Loket is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Op www.juridischloket.nl staat nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties. Ook helpen ruim 300 hoogopgeleide juristen: zij geven onafhankelijk en duidelijk advies tijdens het inloopspreekuur, aan de telefoon (0900-8020) en via e-mail.