Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Save the date: het Nationale Bibliotheekcongres

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 oktober 2021
In december vindt er weer een Nationaal Bibliotheekcongres plaats. Deze editie gaan we verder met het thema Digitaal Burgerschap aan de slag. En gaan we leren door te doen!
Inhoudsblokken

Kunnen meedoen in de digitale samenleving is sinds de coronacrisis belangrijker dan ooit. Daarvoor is vaardig en weerbaar zijn van groot belang. Tijdens de editie van het Nationale Bibliotheekcongres die aan het begin van dit jaar plaatsvond, stond het thema digitaal burgerschap centraal. We hebben toen veel kennis met elkaar gedeeld. Tijdens de volgende editie in december gaan we met die kennis aan de slag. Want ook voor de bibliotheeksector geldt: je leert het beste door te doen.In werksessies zetten we niet alleen ons hoofd aan het werk, maar steken we ook onze handen uit de mouwen, gevoed door kansrijke voorbeelden uit de sector én daarbuiten. En uiteindelijk gaat hopelijk ook je hart sneller kloppen door de inspiratie die je krijgt en de mogelijkheden die je ziet.

Waar en wanneer

14 december: Klokgebouw Eindhoven

15 december: Flint Amersfoort

16 december: De Nieuwe Kolk Assen

Noteer in je agenda

Kies de datum die het best bij jou past en noteer ‘m in je agenda. Later volgt meer informatie en kun je je aanmelden. Houd er rekening mee dat het programma begint om 12.00 uur en eindigt met een drankje en een hapje.

Volg ons via Twitter

@biebcongres

Meer informatie over digitaal burgerschap

Het digitaal vaardig maken en houden van de Nederlandse burger is een van de grootste maatschappelijke opgaven van het moment. In het dossier 'Digitaal Burgerschap', van de afdeling onderzoek van de KB, vind je diepgravende analyses, lees-, kijk- en luistertips en ideeën van belangrijke denkers op het gebied van digitaal burgerschap.

Ook is het mogelijk om de sessies (onder regie van de KB) van het Bibliotheekcongres van 19 januari terug te kijken op het KB-YouTubekanaal in een aparte afspeellijst.