SeniorWeb-cursussen eind 2021 live

8 september 2021
Het toegankelijk maken van de cursussen van SeniorWeb vergt iets meer tijd dan oorspronkelijk gepland. Ze komen uiterlijk eind dit jaar beschikbaar. Deelnemers kunnen dan een account aanvragen via de bibliotheek. Hiervoor wordt een speciale website gebouwd.

Het gaat om cursussen rond digitale vaardigheden die mensen in de bibliotheek of thuis online kunnen volgen. Ze vormen een aanvulling op onder meer Klik & Tik en Werken met de e-overheid van Digisterker.

De 25 cursussen die beschikbaar komen zijn onder andere:

SeniorWeb-cursussen, schermafbeelding van website

e-mailen met verschillende mailprogramma's, werken met Word, werken met Excel, foto’s bewerken met Windows 10, foto’s bewaren op je iPad, foto’s bewaren op je iPhone. En nog veel meer!

Alle cursussen zijn, zoals alle content op het gebied van basisvaardigheden, toegankelijk voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Je kunt de cursussen promoten voor zelfstandig gebruik. Een andere optie is om rond de cursussen een extra activiteit te bieden in de bibliotheek. Dat laatste kan natuurlijk ook later.

Bekijk het overzicht van SeniorWeb-cursussen.

SeniorWeb-cursussen, schermafbeelding van website

Beschikbaarheid

De informatie over de cursussen en de cursussen zelf worden aangeboden via een speciale website van SeniorWeb en bibliotheken. KB en SeniorWeb werken hard aan de ontwikkeling. We verwachten deze pagina's eind dit jaar live te zetten.

Ook komen er ondersteunende promotiematerialen die je in jouw bibliotheek kunt gebruiken.