SeniorWeb-cursussen komen eraan

8 juni 2021
Net na de zomer komen de cursussen van SeniorWeb beschikbaar. Cursisten kunnen dan een account aanvragen via de bibliotheek. Hiervoor wordt een speciale website gebouwd.

Het gaat om cursussen rond digitale vaardigheden die mensen in de bibliotheek of thuis online kunnen volgen. Ze vormen een aanvulling op onder meer Klik & Tik en Werken met de e-overheid van Digisterker.

SeniorWeb-logo

De 25 cursussen die beschikbaar komen zijn onder andere: e-mailen met verschillende mailprogramma's, werken met Word, werken met Excel, foto’s bewerken met Windows 10, foto’s bewaren op je iPad, foto’s bewaren op je iPhone. En nog veel meer!

Alle cursussen zijn, zoals alle content op het gebied van basisvaardigheden, toegankelijk voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Je kunt de cursussen promoten voor zelfstandig gebruik. Een andere optie is om rond de cursussen een extra activiteit te bieden in de bibliotheek. Dat laatste kan natuurlijk ook later.

Bekijk het overzicht van SeniorWeb-cursussen.

Beschikbaarheid

De informatie over de cursussen en de cursussen zelf worden aangeboden via een speciale website van SeniorWeb en bibliotheken. KB en SeniorWeb werken hard aan de ontwikkeling hiervan. Net na de zomer gaan deze pagina's live.

Ook zijn ondersteunende materialen in de maak die je in jouw bibliotheek kunt gebruiken.

In juli vind je op deze website en in de nieuwsbrief Bibliotheek en basisvaardigheden een specifiekere datum over de beschikbaarheid en meer informatie waarmee je geïnteresseerden kunt helpen.