Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Stilte en privacy met akoestische office-units

Nieuwsbericht
Vergelijken
7 juni 2022
Bibliomedia biedt akoestische werkplekken voor in de bibliotheek. Ze zijn geschikt als rustige werkplekken en om (privacygevoelige) gesprekken te voeren. Dus ook voor het IDO. De units zijn compact en makkelijk verplaatsbaar. Let op: de kortingsactie is verlengd tot eind augustus.
Inhoudsblokken
Unit akoestische werkplek in kantoorruimte

Nieuwe taken in de bibliotheek vragen steeds vaker om rust, focus en privacy. Compacte office-units vormen hiervoor de ideale werkplekken. Medewerkers kunnen hier ongestoord bellen, overleggen, voorlichting geven of zich focussen op hun werk.

De office-units die BiblioMedia aanbiedt, zijn kwalitatief goed afgewerkt, en veilig en flexibel te (ver)plaatsen. Ze creëren de omstandigheden voor een ongestoord gesprek in de ruimte van de bibliotheek. Je kunt er zowel zittend als staand in werken.

Enkele voordelen

 • snelle en compacte oplossing voor bibliotheek en cultureel centrum
 • een slimme investering; de unit is mee te nemen bij een verhuizing
 • herindeling van de ruimte kan zonder het werk te onderbreken (geïntegreerde wielen) of met behulp van een pompwagen
 • flexibiliteit om ruimtes vrij in te delen
 • visueel contact met de omgeving blijft bestaan
 • compacte maar comfortabele afmetingen, waardoor ze niet veel ruimte innemen
 • binnen enkele minuten volledig geventileerd en voorzien van verse lucht
 • een antivirus nano-coating tegen 80 procent van alle bacteriën en bijna alle virussen en schimmels
 • bevordert niet alleen concentratie maar ook werkplezier
 • verschillende modellen, afhankelijk van doel en capaciteitsbehoefte

De Bibliotheek Hengelo (Ov)  heeft al ervaring met de units. Lees hier meer over: Irma Banis, adviseur Sociaal domein en coördinator Ontwikkelplein, vertelt erover.

Klik voor de ervaringen met de Hush Office Unit in Bibliotheek Hengelo

Irma Banis: “2 maanden geleden hebben we 2 4-persoons office units geplaatst. Een schot in de roos, dat durf ik nu wel te stellen”. Het team van deze bibliotheek zag net als veel andere bibliotheken het groeiende aantal taken als een uitdaging. “We wilden niet afwachten en zijn gaan inventariseren welke partijen we letterlijk en figuurlijk een plek kunnen geven met deze privacy-vriendelijke units. Het begon met het IDO, maar inmiddels zijn er meer loketten, zoals Brievenhulp, Digihulp, Servicepunt Vrijwilligerswerk en het Juridisch spreekuur Hulp om de Hoek en 6 andere loketten.”

Aangename akoestiek en betere concentratie

De Bieb in Hengelo koos na meerdere aanbieders en soorten units te hebben onderzocht voor de oplossing Meet4 van fabrikant Hush. Zittend in het mobiele kantoor is de akoestiek een verademing. Op de achtergrond hoor je fluisterstil de luchtverversing en verder merk je hoeveel aandacht is besteed aan de materialen. “Je gaat vanzelf zachter praten en je voelt je echt ontspannen en dat is zeer zeker ook bij de bezoeker te merken. Je kunt je gewoon beter concentreren, terwijl je visueel contact houdt met de bibliotheek”, bevestigt Irma enthousiast.

De units in Hengelo kregen in 2 maanden tijd niet alleen veel bekendheid bij lokale partijen, ook de diversiteit van de inzet valt op. Irma: "We zijn uiteraard in de basis een bibliotheek, maar inmiddels vervullen we steeds meer taken op het gebied van taal, financiële & juridische dienstverlening, digitale hulp en vragen rondom werk en opvoeding. De rust en privacy van deze units zijn daarom voor al die taken ongelooflijk aangenaam. Zowel voor de dienstverlener als voor de bezoeker die met vragen ons ontwikkelplein bezoekt. Het aantal bezoekers van de bibliotheek zien we nu ook gestaag groeien."

Door het plug & play principe snel verplaatsbaar zonder extra kosten

Een van de vele voordelen die de Hush-lijn biedt, is de mobiliteit. Al is deze 4-persoons unit ruim 600 kilo zwaar, het blijft een eenvoudige ‘plug and play’-unit. Er is geen aansluiting op de luchtverversing van het gebouw nodig, dat doet de unit volledig zelfstandig. Het enige noodzakelijke is een stopcontact voor onder meer de LED-verlichting. Voor de verplaatsing is het een kwestie van plintjes verwijderen en met een pallet-pompwagen de unit op een andere plek neerzetten.

Scholieren en studenten hebben inmiddels de 2 rustige werk en studieplekken bij de Bieb in Hengelo ook ontdekt. Irma: “Het aantal reserveringen neemt elke week toe, dus we denken nu na over een online reserveringssysteem. Dat zegt denk ik genoeg over de behoefte waarin we met deze units hebben voorzien.”

Normen

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat absolute stilte als onnatuurlijk en niet prettig wordt ervaren. Daarom hanteert de producent van de units de ideale akoestische waarden voor gebruikers in een gemiddelde kantooromgeving.

Materialen, panelen, glazen deuren, alles wordt aan hoge akoestische normeringen getest. Hierdoor beschikken de units over de hoogste certificeringen.

Bij de productie wordt rekening gehouden met de impact op het milieu. De units hebben daarom ook meerdere duurzaamheidscertificaten.

Uitgangspunten voor een optimaal werkklimaat

 • akoestiek moet comfortabel zijn, dus geen absolute stilte
 • het geluid in de unit wordt zo gedempt dat de gebruiker in en buiten de unit rust en stilte ervaart
 • veiligheid; zo is ook ín de unit een eventueel brandalarm te horen

Korting bij snelle offerteaanvraag

BiblioMedia bundelt alle offerte-aanvragen en kan daardoor 15 procent korting verlenen, mits je opdrachtbevestiging voor 31 augustus a.s. bij hen binnen is. Vraag dus snel een offerte aan. De fabrikant heeft een prijsverhoging per eind augustus aangekondigd, dus alle reden om bij interesse snel te reageren.
De daadwerkelijke plaatsing mag later in 2022.

Leasemogelijkheid

BiblioMedia biedt daarnaast een aantrekkelijke leaseovereenkomst voor deze units voor 2, 3, 4 of 5 jaar.

Meer informatie

Bekijk alle informatie over de akoestische werkplek op Bibliomedia.nl