Subsidie Belastingdienst in coronatijd

3 juli 2020
Vanwege de coronamaatregelen hebben bibliotheken hun belastingdienstverlening grotendeels moeten afblazen. Hierdoor konden zij niet voldoen aan de afspraken met de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft laten weten hiervoor begrip te hebben.

De subsidie blijft onverkort van kracht, ook als het vanwege de coronamaatregelen niet is gelukt om dienstverlening aan te bieden. Wel is de verwachting dat bibliotheken hun cursussen Klik & Tik en Digisterker en de inhoudelijke belastinghulp binnen de mogelijkheden weer opstarten.

Bibliotheekmedewerker helpt jonge man
Body

Daarnaast heeft een aantal bibliotheken met hun partners inhoudelijke hulp gepland voor de zomermaanden. Dat is goed nieuws voor de mensen die tot 1 september uitstel hebben gekregen voor hun belastingaangifte. Heeft jouw bibliotheek activiteiten gepland? Houd dit aanbod dan actueel in G!DS, zodat de Belastingtelefoon goed kan doorverwijzen.

Ondanks de beperkingen zijn in de afgelopen periode initiatieven ontplooid. Blijf vooral je ervaringen delen op Biebtobieb. Om elkaar op ideeën te brengen én om voor de Belastingdienst zichtbaar te maken welke inspanningen zijn gepleegd, hoe beperkt soms ook.

Het onderzoek naar de belastingdienstdienstverlening, deadline 10 juli, vindt plaats via de Bibliotheekmonitor, voorheen het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP). Hierin zijn ook 2 extra vragen opgenomen over de invloed van de coronamaatregelen.