Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Terugblik Netwerkdag 3 februari 2022

Nieuwsbericht
Vergelijken
10 februari 2022
Op donderdag 3 februari werd de Netwerkdag 2022 gehouden in Utrecht. Ruim 30 sprekers en moderatoren (ook van de deelsessies) kwamen fysiek bijeen in Media Plaza.
Inhoudsblokken

Online volgden 170 deelnemers het plenaire programma. Het plenaire programma bestond uit de onderdelen:

  • Introductie (Astrid Kraal)
  • Update netwerkagenda (Jos Debeij)
  • Handreiking netwerksturing (Manon de Caluwé)
  • Gesprek met netwerkoverleg (Klaas Gravesteijn, Frans Bergfeld en Lily Knibbeler)

De moderator van de dag was Bill van Mil van de Kwink groep.Deelsessies

Na het plenaire programma hebben diverse koers- en reflectiegroepen een deelsessie verzorgd. De presentaties van de deelsessies staan onderaan dit bericht. Wil je verder praten over een van de onderwerpen kijk dan voor de contactgegevens van de betrokken collega's op de pagina koers- en reflectiegroepen

Plenaire terugkoppeling + slotakkoord

Tijdens de plenaire terugkoppeling gaven Manon de Caluwé, Astrid Kraal, Jos Debeij, Evelien Fokking en Gea Olijnsma hun reflectie op de Netwerkdag. Het slotakkoord dat ingeleid werd door Lily Knibbeler was voor iedereen een verrassing. Achter de schermen was acteur Gijs Scholten van Aschat benaderd om Jos Debeij een fantastisch afscheid te bezorgen. En dat was een schot in de roos. De Netwerkdag had niet mooier kunnen eindigen. Wij hebben genoten, jullie hopelijk ook!

Opnames plenaire programma-onderdelen

Indien je niet aanwezig kon zijn of toch nog onderdelen wil terugkijken, bekijk dan de opnames:

Onder de foto staan de presentaties van het plenaire programma en de deelsessies.

Hoe nu verder?

In februari en maart worden:

  1. de updates zoals gepresenteerd op de Netwerkdag verder afgestemd met de leden van de koersgroepen. Hierbij worden de discussies en opmerkingen uit de deelsessies meegenomen.
  2. de plannen zoals gepresenteerd door de koersgroepen als geheel bekeken. Waar is onderlinge samenhang? Sluiten de plannen op elkaar aan?

In de tweede helft van maart wordt een ruwe versie van de Netwerkagenda 2022-2024 op Bnetwerk ter inzage geplaatst, met de mogelijkheid hier nog de laatste commentaren op te geven. Tegelijkertijd wordt deze versie via het netwerkoverleg (KB, SPN en VOB) op bestuurlijk niveau afgestemd binnen de verschillende organisaties en met de drie overheidslagen (OCW, IPO en VNG).

Streven is om uiterlijk begin april de definitieve tekst vast te stellen in het netwerkoverleg, waarna publicatie en verspreiding volgt via Bnetwerk en andere kanalen.

Afbeelding
podium op netwerkdag