Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Toolkit Hulp bij CoronaCheck

Nieuwsbericht
Vergelijken
1 juli 2021
De toolkit Hulp bij CoronaCheck staat nu online. Voor toegang tot plekken waar een coronabewijs nodig is en voor reizen binnen de EU, speelt de CoronaCheck een belangrijke rol. Via de CoronaCheck-app kun je een QR-code genereren als bewijs van vaccinatie, herstel of recente test. Via de website CoronaCheck.nl kun je een papieren bewijs printen. Dit is handig als je geen telefoon hebt; denk bijvoorbeeld aan kinderen die meegaan op vakantie maar geen eigen telefoon hebben. Mensen die moeite hebben met de CoronaCheck, kunnen terecht bij de bibliotheek.
Inhoudsblokken

Poster en flyer

Wil jij ook dienstverlening rond dit onderwerp aanbieden? Dan kun je de toolkit Hulp bij CoronaCheck gebruiken. Je vindt de toolkit op de portal Landelijke huisstijl.

De toolkit omvat:

De materialen zijn aanpasbaar.

CoronaCheck-flyer, voorkant

Je kunt de materialen aanpassen naar eigen inzicht en aanbieden via plekken  waar de doelgroep komt. Denk bijvoorbeeld aan huisartenspraktijk, welzijnsorganisatie of moskee. Verder kun je de demo van Digisterker online beschikbaar stellen en je netwerk hierover informeren. Zo kunnen mensen deze ook thuis bekijken. De toolkit is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Digisterker en het ministerie van VWS en wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. Het ministerie besteedt in de communicatie ook aandacht aan de ondersteuning door bibliotheken.

Relevante sites

Ervaringen delen

Wil je ervaringen delen over de dienstverlening? Zet ze dan in de Biebtobieb-groep Crisisbieb.

Beeld voor narrowcasting

Afbeelding
CoronaCheck, schermafbeelding narrowcasting

Beeld voor web

Afbeelding
Promotiemateriaal Hulp bij coronacheck