Training Taalhuis op School: ronde 3

Vergelijken
10 februari 2022
De derde ronde van de training Taalhuis op School komt eraan. Hierin leer je alle ins en outs rond bijeenkomsten starten op scholen, waarbij ouders taalondersteuning krijgen. De training is gebaseerd op het concept Taalhuis op School, dat Danny Pennings heeft ontwikkeld voor Bibliotheek Nijkerk. De training bestaat uit 2 workshops van een dagdeel.
Moeder en dochtertje bekijken beeldscherm

In de training komt onder andere aan bod:

• uitleg van het concept Taalhuis op School, plan van aanpak en de randvoorwaarden;
  • verbinding van Taalhuis op School met andere projecten en activiteiten rond gezinsaanpak
  • vrijwilligersmanagement
  • financiering, beleid en borging
  • bespreken van thema laaggeletterdheid met partners en collega’s
  • integrale werkwijze educatie en basisvaardigheden/Taalhuis
  • praktische uitvoering en bruikbare materialen

Voorbeeldaanpak: Ouderbijeenkomsten op school

• Bibliotheken die ouderbijeenkomsten op scholen willen organiseren.
  • Advies: neem als duo deel: 1 collega Educatie en 1 collega Basisvaardigheden of Taalhuis.

Planning en tijdsinvestering

Data: 11 april en 2 juni 2022 in Utrecht
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch; inloop vanaf 09.30 uur

De training bestaat uit 2 dagdelen op locatie. Reken daarnaast op 1 à 2 uur aan huiswerk.

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar Seher Hazinedar.
Heb je inhoudelijke vragen over dit traject? Dan kun je mailen naar Tirza de Fockert.