Trefpunt leermiddelen bijna live

9 juni 2021
Binnenkort gaat de eerste versie van het Trefpunt leermiddelen van start op Bnetwerk. Hierin vind je leermiddelen Basisvaardigheden, zowel landelijk ingekocht als overig educatief aanbod. De inhoud is op veel manieren doorzoekbaar. Ook kun je programma's bewaren en delen met anderen. Zo heb je veel kwalitatief aanbod op één plek en hoef je zelf geen materiaal te maken.

Met het Trefpunt leermiddelen komt de KB tegemoet aan de vraag van bibliotheken naar een bruikbaar overzicht van programma's voor diverse kwetsbare doelgroepen. De opzet is breed: deze interactieve catalogus biedt een overzicht van educatieve programma's voor laaggeletterden, minder digivaardigen, nieuwkomers, werkzoekenden enzovoort.

Doorzoekbaar

Twee mannen praten in de bibliotheek

Bij de lancering staan er ruim 110 programma's in het Trefpunt. Deze zijn doorzoekbaar op:

• Domein
  • Niveau (NT1, NT2, digitaal en rekenen)
  • Soort aanbod
  • Voor leerders of begeleiders
  • Aanbieder
  • Eventuele kosten

Hiermee heb je als professional of vrijwilliger een helder inzicht in kwalitatief goed materiaal. Je selecteert snel specifieke programma's die aansluiten bij de behoeften van jouw deelnemers.

Vervolg

Deze eerste versie biedt al veel functionaliteiten. En het Trefpunt leermiddelen gaat nog meer bieden. Zo komt er op termijn onder andere een forum-functie bij, waardoor je makkelijk met elkaar ervaringen kunt uitwisselen.