Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen - nieuws september

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 september 2022
Op dinsdag 20 september is de eerste editie van Trefpunt Live!, de maandelijkse online inloopsessie. Dit keer samen met Boom uitgevers en JobOn en 2 bibliotheken. Zie wat het Trefpunt allemaal biedt, hoe je er in kunt zoeken en stel je vragen. Graag tot dan!
Inhoudsblokken
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Trefpunt Live! 20 september van start

In de maandelijkse online inloopsessies kom je alles te weten over het Trefpunt leermiddelen, de aanbieders en hun programma's, én hoe andere bibliotheken de leermiddelen in de praktijk gebruiken. In deze eerste editie introduceren we 4 korte animatiefilmpjes over het Trefpunt, en belichten Boom uitgevers Amsterdam en JobOn elk samen met een bibliotheek een leermiddel. Uiteraard kun je vragen stellen, ook over andere leermiddelen en over het gebruik van het Trefpunt. Graag tot 20 september, van 13.00 tot 14.00 uur!

Zet het in je agenda; aanmelden is niet nodig.

Zelf leermiddelen beoordelen op Trefpunt leermiddelen

Bekend is dat biblotheken graag ervaringen horen van collega-bibliotheken. Welke programma's gebruiken zij voor eindgebruikers, waarom en hoe doen ze dat? Het Trefpunt leermiddelen biedt jou hiervoor de mogelijkheden. Benut ze en maak het Trefpunt nog waardevoller.

Lees hoe het werkt.

Oefenen.nl Award voor 4 actieve bibliotheken 

Rashid Azimullah, directeur Oefenen.nl, overhandigde aan 4 bibliotheken de Oefenen.nl ­Award 2022. Met de Oefenen.nl Award zet hij bibliotheken in het zonnetje die intensief werken met de programma’s van Oefenen.nl. Deze winnaars behaalden de meeste ranglijstpunten, verdeeld over 4 categorieën gebaseerd op het aantal inwoners. En ook waardevol: de bezoeken leverden inspiratie op voor andere bibliotheken.

Bekijk snel wie de winnaars zijn, de foto's én de inspiratie.

Uitgelicht: alfabetiseren met DigLin+

DigLin+ van Boom uitgevers Amsterdam is een digitale alfabetiseringsmethode voor anderstalige jongeren en volwassenen. Door de opzet is geen expliciete instructie nodig en leren ook ongeschoolde deelnemers op een volwassen, zelfstandige manier het Latijnse schrift. De methode kent een geleidelijke opbouw van klank naar woord, en van zin naar tekst.

Bekijk alle ins en outs van DigLin+.

Boost jouw bibliotheek & creëer werkgeluk

Wil jij als bibliotheekmedewerker jouw bibliotheek nog aantrekkelijker maken en dé ontmoetingsplaats zijn voor werkzoekenden? Dat kan! Met het ‘Samen naar werk’-programma biedt JobOn exclusief voor bibliotheken een compleet pakket van trainingen en workshops aan voor werkzoekenden. In de online kennismakingssessie op 13 september 2022 hoor je hier alles over.

Sterk aan het Werk festival 10-14 oktober 2022

Leren werkt voor iedereen: dat is te ontdekken tijdens het Sterk aan het Werk festival. Zo helpt SBCM sociale werkbedrijven om leren en ontwikkelen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Het festival is met name voor medewerkers van sociaal werkbedrijven en bestaat uit een online kennisweek. Ook is er op 11 oktober een festivaldag in het Spoorwegmuseum Utrecht. Daar geven Monique Kromhout (Bibliotheek Katwijk) en Stephanie Verhagen (KB) een workshop over wat de bibliotheek deze groep allemaal te bieden heeft.