Update Digitale inclusie

Vergelijken
12 januari 2022
Inmiddels zijn er ruim 430 IDO's, waar al meer dan 21.000 vragen zijn gesteld. De IDO's voorzien dus steeds meer in een behoefte! Zo blijkt de maatschappelijke meerwaarde bijvoorbeeld uit de hulp die bibliotheken geven bij het maken van een afspraak voor de boosterprik.
Oudere man in de bibliotheek
  • Meer goed nieuws: inmiddels nemen alle bibliotheek­organisaties deel aan het programma Digitale inclusie. Na de implementatie van de IDO’s gaan we nu een nieuwe fase in: die van doorontwikkelen en borgen. We hopen ook dat meer vestigingen een IDO openen, zodat het landelijk dekkend netwerk nóg fijnmaziger wordt.
    Daarnaast zetten we landelijk extra in op deskundigheidsbevordering, de sociaal-educatieve kaart en een hoger bereik, onder meer door meer nadruk op marketing.

• Toolkit vaardigheidstraining IDO: deze is voor de IDO-kartrekkers die na de 2 gesubsidieerde, zelf extra vaardigheidstrainingen willen organiseren voor meer of nieuwe collega's. Lees het volledige bericht Toolkit vaardigheidstraining IDO.

• De nieuwe IDO-campagneflight loopt van 10 tot eind januari. Bekijk het actuele tv-uitzendschema. Later dit jaar volgen nog 4 campagneperioden: in maart/april, juni, augustus en oktober. Het gaat in alle gevallen om tv, online en social. De exacte perioden maken we bekend op Bnetwerk en in de nieuwsbrief Bibliotheek en basisvaardigheden van februari, samen met een update van de lokale mediastrategie.

• Kamerbrief Voortgang Digitale inclusie 2021: in deze brief laat voormalig staatssecretaris Knops (BZK) de Tweede Kamer weten welke voortgang er in 2021 is geboekt. Ook geeft hij een doorkijk naar 2022. Lees de Kamerbrief Voortgang Digitale inclusie 2021.