Update Gezinsaanpak

8 april 2021
Rond de gezinsaanpak kunnen we de volgende ontwikkelingen melden.

Kwaliteitsimpuls laagtaalvaardige ouders

Naar de online startbijeenkomst van dit project op 25 maart keken 142 mensen. We blikken terug op een mooie bijeenkomst. Zo leverden de interviews met Danny Pennings (Nijkerk), Irena Dumaniç (Lek en IJssel) en Jolanda Robben (Biblionet Groningen) veel respons op.

Sessie gemist? Bekijk de opname.

Moeder en dochtertje bekijken beeldscherm

Niet alle vragen konden worden beantwoord tijdens de sessie. De vragen met antwoorden worden gedeeld op Biebtobieb, groep Kwaliteitsimpuls Laagtaalvaardige ouders.
Verder zijn in deze groep de presentaties te bekijken.

In de groep kun je ook vragen stellen over specifieke aanpakken en reageren op vragen van anderen.

Subsidietermijn verlengd

De aanvraagtermijn voor de subsidie voor dit project is verlengd:

Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Tirza de Fockert.

Gemeentelijke gezinsaanpak

Dit project draait om de ontwikkeling van een samenhangende lokale gezinsaanpak. De 5 gemeenten en bijbehorende bibliotheken voor samenwerking in de ontwikkelfase zijn bekend: Arnhem, Venlo, Schiedam, Harderwijk en Haarlem. Aan interesse om deel te nemen aan het project was geen gebrek: in de eerste maanden van 2021 is contact geweest met tientallen gemeenten en bibliotheken.

Moeder met twee kinderen op de bank met tablet

Met veel enthousiasme gaan we de rest van het jaar met de gekozen gemeenten en bibliotheken aan de slag.

Lees het nieuwsbericht over de gemeentelijke gezinsaanpak.