Update Toolkit Hulp bij Coronacheck

Vergelijken
23 september 2021
Op 25 september wordt het coronabewijs verplicht als je bijvoorbeeld een museum, café of restaurant wilt bezoeken.

Er bestonden al 2 routes om dit bewijs te krijgen: via de Coronacheck-app (een QR-code) of via de website www.CoronaCheck.nl (een print voor een papieren bewijs). Daar worden 2 routes aan toegevoegd: telefonisch en analoog.

Lees in de nieuwe handleiding hoe dit moet en hoe je daar als bibliotheek bij kunt ondersteunen.

CoronaCheck-app, logo

Daarnaast is er ook een script van het telefonisch proces dat je samen met de klant kunt doorlopen als je het nummer 0800-1421 belt (en kiest voor optie 1 waarbij je een bandje krijgt). Beide documenten zijn opgesteld in samenwerking met het ministerie van VWS en zijn te vinden in de map documenten in de toolkit Hulp bij Coronacheck.