Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Vervaldata beeldrecht van modellen IDO-campagne

Nieuwsbericht
Vergelijken
11 oktober 2023
Het recht om de beelden te mogen gebruiken die zijn gemaakt voor de IDO-campagne, vervallen op 1 november 2024, respectievelijk 2025. Houd hier rekening mee als je uitingen voorbereidt die na deze data gebruikt zullen worden. Bovendien is besloten om de beelden van een van de acteurs niet meer te gebruiken vanwege haar overlijden.
Inhoudsblokken
Jongen in bibliotheek

Beeldrecht modellen IDO-campagne

In 2022 is een landelijke campagne ontwikkeld voor het IDO, waarvan de materialen en beelden voor bibliotheken beschikbaar zijn via de portal Landelijke huisstijl. De rechten om de beelden van de modellen te mogen gebruiken lopen af op:

  • 1 november 2024: Rashid, Stanley, Thomas, Anna, Iwan, Loes, Els, Henk en Ming. 
  • 1 november 2025: Carina, Erika, Fatima, Pierre, Robert, Vincent én de beelden van de jongerencampagne.

Kijk voor de namen met bijbehorende foto's op de portal Landelijke huisstijl, map Beeldbank IDO

Bereid je nieuw drukwerk of andere uitingen voor die tot na deze data in gebruik zullen zijn? Houd dan rekening met deze vervaldata. 

Let op: Beeldrecht Mariette is reeds vervallen

In augustus van dit jaar is Mariette overleden. Haar beeld is vooral gebruikt in Utrecht voor een actie rondom OV, maar mogelijk ook door andere bibliotheken en in andere context. Besloten is om haar beeld niet meer te gebruiken en haar foto's zijn verwijderd van de portal Landelijke huisstijl. Hierbij het verzoek aan alle bibliotheken om de foto's van Mariette niet meer in te zetten. 

Beelden van Mariette