Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Volg wijzigingen aan DigiD via Logius-app

Nieuwsbericht
Vergelijken
13 april 2023
Aan de DigiD-app is een wijziging gepland voor medio mei. Het gaat vooral om het uiterlijk en benamingen van stappen en buttons. Download de Logius-app en volg de wijzigingen zodat je goed voorbereid bent op vragen in het IDO.
Inhoudsblokken
DigiD-app

15 mei*: gewijzigde uiterlijk en benamingen in DigiD-app

De DigiD-app krijgt vanaf 15 mei* een nieuw jasje. De handelingen in de app blijven in de basis hetzelfde, zoals de app activeren en de ID-check toevoegen. Alleen het uiterlijk verandert, net als sommige namen van de stappen en buttons. 
Voor het activeren verandert het startscherm, zodat je in één oogopslag ziet welke stappen je moet zetten en waar je bent in het proces. Tijdens het activatieproces is het niet meer nodig om aan te geven of de gebruiker altijd in 2 stappen wil inloggen. Deze optie kun je ook later aanzetten via het app-menu en via mijn.digid.nl.

*De wijzigingsdatum van 15 mei 2023 is uitgesteld. 
Zodra de datum definitief is, publiceert Logius meer informatie over de wijzigingen in de app en op de website.

Download de Logius-app en blijf op de hoogte

Een aantal keren per jaar voert DigiD-beheerder Logius wijzigingen door om DigiD eenvoudiger en toegankelijker te maken voor gebruikers. Wil je als IDO-medewerker goed voorbereid zijn op wat er gaat wijzigen aan DigiD? Kijk dan op de website van Logius: DigiD-releases en updates
Je kunt ook de Logius-app downloaden uit de app-stores en bericht ontvangen in de app over onderhoud of storing. Wanneer je de app voor het eerst opent, kies je de diensten waarover je informatie wilt ontvangen.  

Uitgebreide informatie voor IDO’s over wijzigingen

Daarnaast werkt Logius eraan om hulpverlenende organisaties zoals de IDO’s, uitgebreider te informeren via de Logius-website over wijzigingen voor gebruikers. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, afbeeldingen van gewijzigde schermen en te verwachten vragen.