Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Voorbereidingen #MUD21 van start!

Nieuwsbericht
Vergelijken
1 oktober 2020
Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Bibliotheken kunnen ook dit jaar hun activiteiten inzetten om te zorgen dat ouders en verzorgers van jonge kinderen tips krijgen over mediagebruik binnen het gezin.
Inhoudsblokken

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Ouders en verzorgers hebben veel vragen over mediaopvoeding: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media? 

In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat een ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding.

MUD21

Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Doe mee

Kom in actie en sluit als bibliotheek aan bij de Media Ukkie Dagen 2021 door het organiseren van een activiteit. Samen werken we aan een Nederland waar iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Zet je activiteiten tijdens de Media Ukkie Dagen alvast in de activiteitenagenda en kijk voor het programma op: www.mediaukkiedagen.nl. Volg de Media Ukkie Dagen op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte. #MUD21

Campagnemateriaal nodig of inspiratie voor een activiteit? Je vindt hier alle informatie.