Webinar Aan de slag met de Slimme Nieuwslezer

Vergelijken
8 oktober 2021
Volwassenen helpen hun woordenschat en kennis van de wereld uit te breiden? Dat kan met de Slimme Nieuwslezer. Ook jouw bibliotheek kan deze online krant gratis aanbieden. Wil je weten hoe dit werkt? Gebruik de 2 nieuwe handleidingen én meld je aan voor het gratis webinar: je kunt kiezen uit 3 data.

De Slimme Nieuwslezer geeft mensen die hun lees- en taalvaardigheid willen verbeteren, de mogelijkheid om veel leeskilometers te maken. De online krant biedt hiervoor dagelijks actuele nieuwsberichten op verschillende leesniveaus. Door de teksten te lezen en er oefeningen bij te maken kunnen cursisten werken aan hun leesvaardigheid.

De Slimme Nieuwslezer schermafbeelding nieuwsbericht

Moeilijke woorden worden voorgelezen in het Nederlands of (geschreven) vertaald in de moedertaal van de cursist.

Hoe werkt het?

Er zijn 2 nieuwe handleidingen:

• De handleiding voor docenten en vrijwilligers gaat in op het doel en de principes van de Slimme Nieuwslezer. Zij krijgen tips over hoe zij de Slimme Nieuwslezer kunnen inzetten.
  • In de praktische handleiding vind je een stap-voor-stap-instructie om als taalvrijwilliger, taaldocent of cursist een account aan te maken, persoonlijke instellingen te kiezen en teksten te kiezen.

Webinar

EDIA en ITTA UvA verzorgen een webinar over het gebruik van de Slimme Nieuwslezer. Deelname is gratis. In het webinar komt onder andere aan bod wat kenmerken van verschillende lezers zijn, hoe cursisten beter leren lezen en welke redenen zij daarvoor hebben. Daarnaast worden inhoud en werkwijze van de Slimme Nieuwslezer toegelicht en praktisch getoond.

Het webinar wordt gehouden op:

• Dinsdag 16 november, 15.00-16.30 uur
  • Donderdag 25 november, 15.00-16.30 uur
  • Zaterdag 11 december, 11.00-12.30 uur

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen aan info@itta.uva.nl. Vermeld hierbij 'webinar Slimme Nieuwslezer' en de gekozen datum. Bij voldoende aanmeldingen ontvang je ongeveer een week van tevoren meer informatie.

Over het webinar: Femke Scheltinga
Over de Slimme Nieuwslezer: Raymond Manders