Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Wegwijzer gezinsaanpak

Nieuwsbericht
Vergelijken
28 april 2022
Bibliotheken bieden collectie en programmering voor jonge kinderen en (laagtaalvaardige) ouders, maar vaak nog los van elkaar. De kunst is om die afzonderlijke activiteiten te integreren met de gezinsaanpak. De Wegwijzer Gezinsaanpak die Probiblio onlangs uitbracht, geeft houvast in het proces van de bibliotheek bij het werken met de gezinsaanpak.
Inhoudsblokken
Wegwijzer gezinsaanpak, omslag

De Wegwijzer Gezinsaanpak beschrijft thema’s die onmisbare schakels vormen in het proces van de gezinsaanpak. Voor elk thema doorloop je 4 fasen: de oriëntatie-, creatie-, implementatie- en evaluatiefase. In elke fase spelen er andere zaken en heb je behoefte aan andere tools of informatie.

Aan het einde van elke fase volgt een samenvattende vraag, bedoeld om na te gaan of je de fasen goed hebt doorlopen en door kunt naar het volgende thema. Een soort gewetensvraag die jou even op scherp zet. Je hoeft de thema’s niet in een vaste volgorde op te pakken. Dus ga aan de slag met deze Wegwijzer; kijk in welke fasen de lokale gezinsaanpak zich bevindt en zet de volgende stappen.

Klik voor meer informatie over de Wegwijzer Gezinsaanpak.