Webinars Bibliotheekmonitor

Inhoudsblok

Demo Bibliotheekmonitor (vernieuwing en dashboards)

In deze demo nemen we je mee in de vernieuwde Bibliotheekmonitor (voorheen Bibliotheekonderzoeksplatform). Er wordt stilgestaan bij de verschillende metingen die jaarlijks uitgevoerd worden en bij de werkwijze van de Bibliotheekmonitor. Per meting wordt een dashboard gemaakt, in deze presentatie een korte instructie over hoe de dashboards gebruikt kan worden.

Dashboard Bibliotheekstatistiek 2018

In het interactieve dashboard ‘Bibliotheekstatistiek 2018’ kun je zelf aan de slag met de data uit het Dossier Bibliotheekstatistiek. Je kunt de data op landelijk niveau inzien, filteren per provincie of lokale bibliotheek en je hebt de mogelijkheid bibliotheken met elkaar te vergelijken. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het dashboard. Je krijgt praktische uitleg over het gebruik en leert hoe je inzichten uit het dashboard toe kunt passen.

Gegevenslevering Wsob 2018

In dit webinar worden de achtergrond en inhoud van de Gegevenslevering Wsob 2018 voor bibliotheken nader toegelicht. We gaan in op de 4 vragenlijsten: Bezit, uitleningen & leden, Financieel, Personeel en Kernfuncties. Het webinar is interessant voor bibliotheekmedewerkers die één of meerdere vragenlijsten van de Gegevenslevering Wsob voor openbare bibliotheken invullen.

Individuele rapportages

Dit webinar gaat over de individuele rapportages die bibliotheken ontvangen bij deelname aan een meting van de Bibliotheekmonitor. Hierin geven we uitleg over de rapportages en de mogelijkheid om lokale resultaten te vergelijken met het landelijk en provinciaal gemiddelde en met bibliotheken van soortgelijke omvang. Het webinar is voor iedereen die de individuele rapportages al kent en beter wil begrijpen. Maar ook als je de rapportages nog niet kent en hier graag meer over wilt weten, is het webinar interessant.