Webinars en presentaties Impactmonitor

Inhoudsblok
Body

28 november 2019: Landelijke monitordag

Op 28 november kwamen veertig bibliotheken bijeen in de Observant in Amersfoort om met elkaar in gesprek te gaan over hun ervaringen met de Impactmonitor. Tijdens deze dag kregen de bibliotheken tips en ondersteuning bij het gebruik van de monitor, konden zij ervaringen en best practices uitwisselen en was er de mogelijkheid ontwikkelwensen voor de toekomst uit te spreken.

12 november 2019: Aan de slag met de Impactmonitor

Om bibliotheken voor te bereiden op de start van de Impactmonitor (toen nog: Impactmonitor), gaf de KB op 12 maart een webinar. Het webinar was bedoeld om mensen te informeren over de oorsprong van de monitor en de werkwijze rondom registratie en deelname. Het webinar duurde circa 30 minuten. Aan bod kwam onder meer de achtergrond en totstandkoming van de Impactmonitor en de wijze waarop bibliotheken kunnen deelnemen.

Body

19 maart 2019: Startbijeenkomst

Om bibliotheken te informeren over de Impactmonitor en hen te helpen met opstarten, organiseerde de KB op 19 maart een startbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst werd stilgestaan bij de achtergrond en de ontwikkeling van de monitor (waarom is er een Impactmonitor en hoe kwam deze tot stand?). Ook is beschreven hoe de monitor is opgebouwd (welke modules zijn er en hoe zijn de vragenlijsten opgebouwd?) en welke stappen er moeten worden gezet om te starten met onderzoek.