Logo
Afbeelding

Leergang Impactmanagement

Om bibliotheken te helpen meer impactgericht te werken en communiceren, biedt de KB speciaal voor bibliotheekprofessionals de leergang Impactmanagement aan. In de leergang leren deelnemers de rol en betekenis van de bibliotheek helder te definiëren, onderbouwen met data en communiceren richting stakeholders.
Inhoudsblokken
Body

Impactmanagement

Impactmanagement is een breed proces, waarin niet het meten maar het maximaliseren van impact het belangrijkste doel is. In de leergang bespreken we hoe onderzoek ingezet kan worden om impact te vergroten. Deelnemers leren impactdoelen te formuleren en meetbaar te maken en resultaten om te zetten in concrete verbeteracties. Daarnaast worden handvatten aangereikt voor verschillende manieren van rapporteren en communiceren en leren deelnemers hoe zij een impactcultuur binnen hun bibliotheek creëren.

Het programma

In de leergang wisselen theorie, inspiratie en praktijk elkaar af. Elke cursist gaat met een eigen casus aan de slag en brengt zo het geleerde meteen in praktijk. De leergang wordt verzorgd door trainers van Sinzer, een adviesbureau en koploper op het gebied van impactmanagement. Ook zijn er bijdragen van gastsprekers uit binnen- en buitenland.

Afbeelding
Body

Doelgroep

De leergang richt zich op programmamanagers, projectleiders, directeuren en andere professionals die een functie bekleden op tactisch of strategisch niveau binnen een openbare bibliotheek.

Data

In april 2020 zijn de eerste twee rondes van de leergang succesvol afgerond. In oktober en november start de derde ronde. De data waarop de bijeenkomsten plaatsvinden zijn te zien in onderstaande tabel.

Sessie

Onderwerp

Vorm

Data

1

Impactstrategie

Fysiek

Online

1 oktober 2020

8 oktober 2020

2

Impactraamwerk en dataverzameling

Fysiek

Online

29 oktober 2020

5 november 2020

3

Interpreteren en rapporteren

Fysiek

Online

26 november 2020

3 december 2020

4

Leren, sturen en impactcultuur

Fysiek

Online

14 januari 2021

21 januari 2021

5

Impact integreren

Fysiek

Online

11 februari 2021

18 februari 2021

Locatie

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus wordt de leergang in een hybride vorm gegeven. Alle vijf de cursusdagen zijn opgesplitst in een fysieke en online bijeenkomst. De fysieke cursusdagen zijn ingekort, zodat reizen buiten de spits mogelijk is, en worden aangevuld met een korte online bijeenkomst. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op een centrale locatie, die goed bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Uiteraard houden we rekening met hygiëne en de mogelijkheid afstand te houden. Worden maatregelen aangescherpt of wordt een nieuwe lockdown afgekondigd, dan wordt de volledige leergang online gegeven.

Interesse?

Momenteel is het niet meer mogelijk om je in te schrijven via het inschrijfformulier. Voor vragen kun je terecht op het emailadres impactmonitor@kb.nl 

Meer weten?

Download hier de brochure van de leergang met meer informatie over het programma, de trainers en de gastsprekers.

Deze leergang wordt georganiseerd door de KB in samenwerking met adviesbureau Sinzer, gespecialiseerd in het meten, rapporteren en verbeteren van impact.