Dossier Bibliotheekstatistiek 2017

1. De digitale bibliotheek in kaart

Links naar artikelen over digitale lidmaatschappen, collectie en uitleningen
Meer weten over de digitale bibliotheek? In de volgende artikelen worden de statistieken rondom het aantal e-bookaccounts, de digitale collectie en het aantal uitleningen verder toegelicht en in bredere context geplaatst.

Lees meer over de ontwikkeling door de jaren heen, de verhoudingen tussen jeugd en volwassenen, fictie en non-fictie, e-books, luisterboeken en cursussen.

N.B. De cijfers in dit dossier en deze artikelen zijn gebaseerd op de voorlopige statistieken over 2017. In november 2019 worden de definitieve statistieken over 2017 en de voorlopige statistieken over 2018 gepubliceerd. Eventuele correcties op de voorlopige statistieken - die na publicatie zijn doorgegeven door openbare bibliotheken - zijn in de definitieve statistieken verwerkt. Derhalve kunnen de statistieken in de pdf-versies van deze artikelen (gepubliceerd in 2018, gebaseerd op de voorlopige statistieken) afwijken van die in de online versies van deze artikelen (gebaseerd op de meest actuele statistieken).

Jongeren op een rijtje, allemaal lezend op een mobiel apparaat.
Twee jonge kinderen met tablet
Leden, collectie en uitleningen