Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Dossier Bibliotheekstatistiek 2017

  1. Lees meer over de kernfuncties van openbare bibliotheken

Links naar artikelen met meer (onderzoeks)informatie over het diverse aanbod van openbare bibliotheken
Meer lezen over de invulling die openbare bibliotheken geven aan de kernfuncties uit de Wsob? In de volgende artikelen worden de statistieken rondom de activiteiten in openbare bibliotheken in kaart gebracht en worden deze in bredere context geplaatst.

Lees meer over de ontwikkeling door de jaren heen, het aantal en type activiteiten, de samenwerking met partners en verdere invulling van de kernfuncties.

N.B. De cijfers in dit dossier en deze artikelen zijn gebaseerd op de voorlopige statistieken over 2017. In november 2019 worden de definitieve statistieken over 2017 en de voorlopige statistieken over 2018 gepubliceerd. Eventuele correcties op de voorlopige statistieken - die na publicatie zijn doorgegeven door openbare bibliotheken - zijn in de definitieve statistieken verwerkt. Derhalve kunnen de statistieken in de pdf-versies van deze artikelen (gepubliceerd in 2018, gebaseerd op de voorlopige statistieken) afwijken van die in de online versies van deze artikelen (gebaseerd op de meest actuele statistieken).

Afbeelding
Klaslokaal
Afbeelding
Twee vrouwen in bibliotheek
Afbeelding
Bibliotheeklocaties
Afbeelding
Digitale vaardigheden 2017-2018
Afbeelding
Afbeelding basisvaardigheden voor volwassenen
Afbeelding
Primair onderwijs 2017-2018