Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Dossier Bibliotheekstatistiek 2017

  1. Meer lezen over leden, collectie en uitleningen?

Links naar artikelen met meer (onderzoeks)informatie over leden, de collectie en uitleningen
In de volgende artikelen worden de statistieken rondom het aantal bibliotheekleden, de fysieke collectie en het aantal uitleningen verder toegelicht en in bredere context geplaatst.

Lees meer over de ontwikkeling door de jaren heen, de verhoudingen tussen jeugd en volwassenen, fictie en non-fictie, boeken en audiovisuele materialen en uitleningen binnen en buiten de lokale bibliotheek.

N.B. De cijfers in dit dossier en deze artikelen zijn gebaseerd op de voorlopige statistieken over 2017. In november 2019 worden de definitieve statistieken over 2017 en de voorlopige statistieken over 2018 gepubliceerd. Eventuele correcties op de voorlopige statistieken - die na publicatie zijn doorgegeven door openbare bibliotheken - zijn in de definitieve statistieken verwerkt. Derhalve kunnen de statistieken in de pdf-versies van deze artikelen (gepubliceerd in 2018, gebaseerd op de voorlopige statistieken) afwijken van die in de online versies van deze artikelen (gebaseerd op de meest actuele statistieken).

Afbeelding
Vrouw leest boek bij kast
Afbeelding
Collectie
Afbeelding
Vrouw pakt boek uit kast in bibliotheek