Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Workshops Hulp bij bankzaken

Nieuwsbericht
Vergelijken
10 april 2024
Het programma Toegankelijk Bankieren wil mensen bereiken die moeite hebben met dagelijkse bankzaken. Om vragen te horen, uitleg te geven en de weg te wijzen naar verdere hulp. Onderdeel hiervan is een workshop Hulp bij dagelijkse bankzaken. Ook jouw bibliotheek kan deze workshop gratis aanvragen.
Inhoudsblokken
Cursisten rond een tafel

Het programma Toegankelijk Bankieren startte niet alleen de pilots Bankinformatiepunten, maar doet veel meer

Workshop Hulp bij dagelijkse bankzaken

Een van de activi­teiten in 2024 is het workshop-aanbod Hulp bij dagelijkse bank­zaken. Het doel is om mensen te motiveren een stapje verder te gaan in het digitaal bankieren en te tonen waar zij meer hulp, informatie en oefen­materiaal kunnen vinden. Ook biblio­theken kunnen hier zonder kosten gebruik van maken. 

De workshop heeft een vaste opzet van circa 1,5 uur en biedt veel ruimte voor inter­actie. De opzet kan aangepast worden aan de doel­groep en groeps­grootte. 

De presentaties worden gehouden door speciaal daar­voor opgeleide vrijwilligers met een achter­grond bij een van de banken. 

Workshop aanvragen

Heb je een groep of locatie in gedachten waar behoefte is aan een workshop? Neem dan contact op met Juliëtte Meuser om samen de wensen en mogelijkheden te bespreken!

Klik voor een overzicht van locaties waar de workshop al is ingepland, bijvoorbeeld in jouw werkgebied.