Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Naar Nederland

0
Het officiële zelfstudiepakket voor het basisexamen inburgering in het buitenland, ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Het is bedoeld voor mensen die zich (in het buitenland) zelfstandig voorbereiden op dat examen en is beschikbaar in 35 verschillende talen.

Van sommige talen is zowel een gekuiste (in verband met invoerbeperkingen in sommige landen) als een ongekuiste versie beschikbaar. In het lespakket komen alle onderdelen aan bod die nodig zijn ter voorbereiding op de examenonderdelen Spreekvaardigheid, Leesvaardigheid en Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS). De teksten en oefeningen sluiten aan op de examenvragen. Het lespakket bestaat uit werkboeken, cd's en dvd's. Het pakket is geschikt voor lager- middelbaar en hogeropgeleiden. Ook bevat het een module voor anderstalige analfabeten en mensen die het Latijnse schrift niet beheersen.

Kosten

De kosten per gedrukt werkboek zijn € 25,00.

huizen en tram

Kenmerken

Doelgroep
Inburgeraars
Domein
Taal
Inburgering
Thema's
Spreekvaardigheid
Leesvaardigheid
Kennis van de Nederlandse Samenleving
Vorm
Digitaal met papier
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Methodisch
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Omvang
Gedrukte en audiovisuele materialen
Aanbieder
Boom uitgevers
Kosten
Niet gratis

Toegang

Aan deze programma’s kunnen maximaal 20 bibliotheken meedoen. Interesse? Neem dan contact op met Stephanie Verhagen. Geef hierbij ook het aantal verwachte deelnemers door. Je krijgt dan via de KB activatiecodes die je kunt uitdelen aan de deelnemers. Dit kan ook telefonisch of per mail.

Uit ervaring weten we dat het inrichten van de dienstverlening rondom dit pakket veel tijd en inspanning vraagt. Daarom geldt als voorwaarde voor deelname dat er, maximaal 3 maanden nadat de bibliotheek toegang heeft gekregen, minimaal 10 accounts actief zijn. De bibliotheek dient zich dus echt te committeren. Verder geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus wees er snel bij! Als je ons al een mail had gestuurd, hoef je dat niet nogmaals te doen. Geef dan nog wel het gewenste aantal activatiecodes door.

Beoordeling

Jouw beoordeling

huizen en tram

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.