Informatie voor het bibliotheeknetwerk

PublicSpaces-conferentie: For a Collective Internet

Begin: 27 juni 2023
Einde: 28 juni 2023
Op 27 en 28 juni organiseren PublicSpaces en Waag Futurelab de 3e PublicSpaces-conferentie: For a Collective Internet. Hoe bouwen we aan een internet dat werkt voor iedereen? Een online ruimte die onze gezondheid, vrijheid en bestaansmiddelen dient? Die niet in de houdgreep is van Big Tech? Deze vragen staan centraal tijdens de conferentie in Amsterdam. 
Inhoudsblok

Programma

Journalist Clarice Gargard en programmamaker Roland Duong treden op als moderator tijdens de conferentie. Onder hun leiding onderzoek je of de democratie bestand is tegen Big Tech. En hoe een eerlijke markt met alternatieve software en ethische infrastructuur eruit zou kunnen zien. Samen met tientallen sprekers uit binnen- en buitenland verken je concrete oplossingen en tools voor een gezond digitaal ecosysteem. Bovendien werk je samen aan een beter internet. Een internet voor en door het collectief.

Het volledige programma vol panels, keynotes, rondetafelsessies, kunst, cultuur en afsluitende borrel wordt binnenkort bekendgemaakt.

Locatie, aanmelden en kosten

De conferentie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Je kunt je aanmelden via de site van PublicSpaces. Een standaardticket kost 50 euro. Dit geeft je toegang tot beide dagen van de conferentie, inclusief lunch. De organisatie vindt echter dat geld geen belemmering mag zijn om deel te nemen. Je kunt daarom ook een zogeheten Pay what you can-ticket kopen. Je betaalt dan wat je kunt voor toegang tot beide dagen. Ook bij dit ticket is de lunch inbegrepen.

Over PublicSpaces

PublicSpaces is een samenwerking van verschillende publieke organisaties. Bibliotheken (de KB is partner van PublicSpaces), publieke omroepen, erfgoedinstellingen, festivals, musea en onderwijsinstellingen. Samen werken zij aan een oplossing voor een probleem van iedereen: de afhankelijkheid van onze samenleving van big tech-bedrijven en hun platformen.