Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Talkshow Springlezend LIVE

Datum: 3 april 2024
Locatie : Forum Groningen en online
Kennis & Woordenschat. Burgerschap & Identiteit in het fictieonderwijs. Dat zijn de twee onderwerpen van de Springlezend LIVE-talkshow op woensdag 3 april. Kom kijken in Forum Groningen of sluit online aan.
Inhoudsblok

Springlezend LIVE is een campagne van de Leescoalitie. Het doel is de belangrijke rol van leraren binnen het leesonderwijs te onderstrepen. En leraren elkaar te laten inspireren met voorbeelden uit de praktijk. De talkshow is dan ook voornamelijk bedoeld voor leraren, maar bibliotheekmedewerkers zijn meer dan welkom uiteraard. 

De uitzending bestaat uit twee delen: het eerste gaat over het primair onderwijs, het tweede over het voortgezet onderwijs. 

Primair onderwijs

Het talkshowdeel over en voor het primair onderwijs heeft als thema Kennis & Woordenschat, de belangrijkste voorspellers van leesbegrip en het bouwen aan kennis. Heleen Buhrs (Alan Turingschool), Simone Oost (ICK Augustine Agnes in Leeuwarden), Joanneke Prenger (SLO) en auteur Marc ter Horst zijn te gast bij Angela Esajas (Leraar van het Jaar 2021) en Meester Erwin. 

De uitzending begint om 15.30 uur en duurt een uur. Je kunt live komen kijken in Forum Groningen, of online meekijken. Lees het nieuwsbericht over de uitzending voor meer informatie.

Voortgezet onderwijs

Het talkshowdeel voor en over het voortgezet onderwijs gaat over Burgerschap & Identiteit in het fictieonderwijs. Te gast zijn modern letterkundige Yra van Dijk, auteur Simone Atangana Bekono en docenten Nederlands Robert Koobs (Stad en Esch College, Meppel), 
Irene Wymenga (Montessori Lyceum, Groningen) en Didy Pijpker (Eemsdelta College, Siddeburen). 

De uitzending begint om 19.30 uur en duurt een uur. Ook hier kun je live meekijken in Forum Groningen of online aansluiten. Lees het nieuwsbericht over de uitzending voor meer informatie.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden via dit formulier. Daar kun je ook aangeven of je live aanwezig bent, of online kijkt. Deelname is gratis.