Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Webinar Digitaal lezen jeugd

Datum: 14 december 2021
Tijd: 10:00 tot 11:00
Locatie : Online
Tijdens dit webinar vertellen we je over het digitale aanbod dat beschikbaar is voor jeugd en hoe je het onder de aandacht kunt brengen bij jouw doelgroep.
Inhoudsblok

Programma

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Aanbod digitaal lezen en digitale bronnen voor jeugd
  • De digitale mogelijkheden van het jeugdabonnement
  •  De werking van de online Bibliotheek-app voor jeugd
  • Digitaal lezen in de praktijk brengen

De presentatie wordt gegeven door Femke Manger en Yara Krösschell, marketeers digitaal lezen jeugd bij de KB.

meisje met tablet en koptelefoon

Bibliotheekmedewerkers en leesconsulenten

In 2020 hebben we een verdubbeling gezien van het aantal uitleningen van e-books en luisterboeken onder kinderen en jongeren. Het webinar Digitaal Lezen Jeugd is daarom interessant voor bibliotheekcollega’s die zich bezighouden met het digitale aanbod, met jeugd, en met leesbevordering voor jeugd. We nodigen leesconsulenten uit die op scholen werken. Meld je aan en blijf ook op de hoogte van het digitaal aanbod voor jeugd! Ken je een collega voor wie dit webinar bedoeld is? Stuur de uitnodiging dan gerust door.

Aanmelden

Meld je aan via dit formulier. Vlak voor aanvang ontvang je een e-mail met de link naar het webinar Digitaal Lezen Jeugd.

Vragen & opname

We geven het webinar via het online systeem GoToWebinar. Tijdens het webinar is gelegenheid om via de chat vragen te stellen. We nemen het webinar op om later terug te kijken. Ook de powerpoint-presentatie delen we achteraf.