Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

(6)
Afbeelding leermiddel
tekst verder lezen
Verder lezen
0
(0)
Een leescursus met als doel het vergroten van de leesvaardigheid en het leesplezier. Voor cursisten die in het Nederlands gealfabetiseerd zijn en NT2-cursisten met een langzaam tot normaal leertempo. Het is een vervolg op het leesboek Beter lezen, de teksten zijn langer en iets moeilijker.
Afbeelding leermiddel
tekst taaltalent
Taaltalent
0
(0)
Een methode voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen bedoeld voor gebruik onder begeleiding van een docent. Het omvat 3 delen. Na afronding van alle 3 de delen is de cursist klaar voor het Staatsexamen NT2 programma I.
Afbeelding leermiddel
groepje mensen bijelkaar
Samen lezen
0
(0)
Deze methode voor laaggeletterde anderstaligen is bedoeld voor gebruik met begeleiding door een docent. Aan de hand van verhalen rondom alledaagse onderwerpen - die ook in inburgering aan bod komen - trainen cursisten hun leesvaardigheid.
Afbeelding leermiddel
koeien, fietsers, mensen in boot, mensen langs kanaal
Nederlands in gang
0
(0)
Een beginnersmethode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen, bedoeld voor gebruik onder begeleiding van een docent. Naast lezen, luisteren, spreken en schrijven is er aandacht voor woordenschat en grammatica. Het taalgebruik sluit aan bij het dagelijks leven van de doelgroep.
Afbeelding leermiddel
Nederlands in actie, boekomslag
Nederlands in actie
0
(0)
Deze methode NT2 is bedoeld voor hoger opgeleiden. Lezen, luisteren, spreken en schrijven komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor woordenschat en grammatica. De methode is bedoeld voor gebruik onder begeleiding van een docent.
Afbeelding leermiddel
brochure met vrouw zittend in stoel en man aan bureautafel
Beter lezen
0
(0)
Een leescursus voor laaggeletterde anderstaligen. Het pakket bestaat uit een tekstboek, twee oefenboeken en een docentenhandleiding. Het is bedoeld om het lezen te oefenen naast alfabetisering.