Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Doe mee met de Poëzieweek!

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 november 2020
Het is een mooie gewoonte het literaire jaar te beginnen met poëzie. Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De week duurt tot en met woensdag 3 februari. Boekhandels, scholen en bibliotheken zijn dan de plekken waar extra aandacht is voor poëzie. Tot 15 november kun je poëziekaarten (5 verschillende gedichten), poëzie-affiches of Poëziesterposters bestellen.
Inhoudsblokken

Meedoen

Wil je meedoen? Dat kan op vele manieren: organiseer een schrijfworkshop, een poëziewedstrijd, een gedichtenleesclub of boek een dichter. Kan het niet in de bibliotheek, dan wellicht online. Denk ook aan straatpoëzie, voorlezen van gedichten door bekende mensen, Insta-poëzie of gebruik je etalages om flink poëtisch uit te pakken.

Samen

Het thema van deze Poëzieweek is Samen. Het Poëziegeschenk is geschreven door de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi. Het poëziegeschenk is tijdens de Poëzieweek verkrijgbaar in de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie. Samenwerken met een lokale boekwinkel ligt dus voor de hand. Meer informatie over het thema en alle activiteiten is te vinden op de website van de Poëzieweek. Daar kun je ook je eigen activiteiten aanmelden.

Boek een Dichter

De Schrijverscentrale promoot actief dichters die zij in de aanbieding hebben voor de Poëzieweek via het programma Boek een Dichter. De Schrijverscentrale denkt mee met bibliotheken welke dichter geschikt is voor welke doelgroep.

Promotiemateriaal

Wil jij de Poëzieweek in de kijker zetten in jouw bibliotheek? Dat kan met een set van 100 kleurrijke poëziekaarten (5 verschillende gedichten), poëzie-affiches of Poëziesterposters. Bestellen kan tot 15 november 2020.

Poëzieweek 2021