Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Geheim Agent A.A.P. neemt afscheid

Nieuwsbericht
Vergelijken
12 november 2019
Na zes jaar trouwe dienst heeft Geheim Agent A.A.P. (werkzaam bij de ultrageheime organisatie M.O.N.K.E.Y.) besloten afscheid te nemen van zijn opdrachtgever de bibliotheek en zelfstandig verder te gaan met zijn avonturen. Geheim Agent A.A.P. hielp kinderen in het basisonderwijs via bibliotheken met online informatievaardigheden. Dat deed hij in samenwerking met Robohond.
Inhoudsblokken

Vooral met de hulp van kinderen redde Geheim Agent A.A.P. in vier avonturen de wereld door de gemene plannen van superschurken te dwarsbomen. Drie avonturen waren een bibliotheekopdracht in de MediaMasters tijdens de Week van de Mediawijsheid.

 

Geheim Agent A.A.P.

In Geheim Agent A.A.P, een mediamaster in avonturenland leerden kinderen over de Bibliotheek op school. Geheim Agent A.A.P. en de geheimen van Lollywood ging over internetprivacy en Geheim Agent A.A.P. en Pikaman over internetveiligheid en afhankelijkheid van third party services.

Geheim Agent A.A.P en de Gewelde Kwal was een lange toets van 22 vragen waarmee docenten de mediavaardigheid van kinderen konden beoordelen. De toets was gestoeld op een toetsingsmethode van Saskia Brand - Gruwel, hoogleraar Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit in Heerlen.

Alle verhalen van Geheim Agent A.A.P. zijn een creatie van Martijn Brouns van Hit en Run Media Productions.

Tijdens zijn hoogtijdagen in 2016 bereikte Geheim Agent A.A.P. 368.468 kinderen die door hem veel leerden over mediawijsheid. Namens deze mediawijze kinderen danken wij Geheim Agent A.A.P. voor het delen van zijn leerzame avonturen en wij wensen hem veel succes met nieuwe opdrachten.