Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Jeugdkrakercompetitie: Dé internetzoekwedstrijd van de Bibliotheek!

Nieuwsbericht
Vergelijken
20 februari 2024
Internet is een enorme bron van informatie. Om internet goed te gebruiken, heb je goede zoekvaardigheden nodig. De Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen - spelenderwijs - beter worden in het zoeken op internet. Het is een leerzame, en vooral hele leuke, manier om te werken aan mediawijsheid en informatievaardigheden.
Inhoudsblokken
Afbeelding
Jeugdkrakercompetitie

In 2024 gaan we weer van start! 

De Jeugdkrakercompetitie gaat op 13 mei 2024 weer van start. De digitale zoekvaardigheden van leerlingen uit groep 7 en 8 worden tijdens deze spannende online competitie op de proef gesteld. Naast de titel 'beste jeugdkrakers van het jaar' maken de teams kans op mooie geldprijzen. Veel scholen doen al jaren mee! 

"We merken dat kinderen na elke ronde handiger en digitaal vaardiger worden. Maar ook samenwerken, samen zoeken en praten over een antwoord, samen een doel hebben, is ook zeker winst!" - Carolien, leerkracht Symbio Hengelo

Meer informatie of aanmelden? 

Wil je als bibliotheek de Jeugdkrakercompetitie inzetten? Kijk dan op de website voor meer informatie over de competitie en de spelregels. Ook vind je er enkele voorbeeldvragen, het speelschema en de mogelijkheid om in te schrijven. 

Heb je een vraag of opmerking over de Jeugdkrakercompetitie? Neem dan contact op met Anja Annink