Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Nieuwe pilot: de TijdschriftenBieb

Nieuwsbericht
Vergelijken
25 november 2020
De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kunnen bibliotheekleden kennismaken met het online lezen van tijdschriften. Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. De TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.
Inhoudsblokken
Afbeelding
titels tijdschriftenapp

De TijdschriftenBieb bevat voor elk wat wils:

A World of Culture        Margriet
Ariadne at home      Nouveau
Autoweek     Psychologie Magazine
De Wereld van Wandelen     Steden!
Eigen Huis & Interieur     Story
Flair     Viva
Happinez     Vrij Nederland
Happi.kidz     Yoga Magazine

Van elk tijdschrift zijn de edities vanaf begin 2020 beschikbaar, altijd tot de voorlaatste editie. Je kunt in de app previews bekijken van de tijdschriften. Nadat je bent ingelogd met je bibliotheekgegevens kun je een tijdschrift kiezen, downloaden naar je leesmap, lezen en ook weer verwijderen. Er zit geen limiet op het aantal tijdschriften. Na drie weken worden de tijdschriften automatisch uit de leesmap verwijderd.

Feedback

In de loop van 2021 vragen we gebruikers om feedback en onderzoeken we of en hoe we verder gaan met de online tijdschriften. In de beginperiode voeren we nog geen actieve marketing voor de TijdschriftenBieb. Zo kunnen we eerst kijken of de app goed werkt voor de eerste leden die deze gaan gebruiken.

Download de app

De TijdschriftenBieb is te downloaden in de App Store (voor Apple-apparaten) of de Google Play Store (voor Android-apparaten). De app is zowel geschikt voor tablets als smartphones.

Meer informatie

Bibliotheken kunnen een promotietoolkit voor de TijdschriftenBieb downloaden op de Landelijke Huisstijlportal   (inlog nodig).

In de groep online Bibliotheek op MetdeKB (inlog vereist) houden we bibliotheekmedewerkers op de hoogte over de TijdschriftenBieb.