Informatie voor het bibliotheeknetwerk

SAVE THE DATE: Webinar Data Detox Kit voor jeugd en jongeren

Nieuwsbericht
Vergelijken
23 november 2020
Op donderdag 4 februari 2021 organiseert de KB samen met Fers een webinar over de Data Detox Kit voor jeugd en jongeren. De webinar is bedoeld voor lees- en mediaconsulenten, adviseurs digitale geletterdheid en andere geïnteresseerden.
Inhoudsblokken

Tijdens de Week van de Mediawijsheid is de Data Detox Kit en Data Detox Kids gelanceerd, evenals een online editie van de Kleinste Privacyshow van Nederland voor jongeren. Ruim 25.000 leerlingen speelden als onderdeel van Mediamasters de Data Detox Game. Met deze materialen kunnen bibliotheken (via scholen) jongeren motiveren om over hun mediagebruik na te denken en hun digitale weerbaarheid te vergroten.

webinar Data Detox

Programma

Tijdens de webinar op 4 februari 2021 introduceren Jeroen de Boer (adviseur innovatie) en Jillian Kloosterman (adviseur educatie) de Data Detox Kit voor jeugd en jongeren. Aan de hand van de onderwerpen digitale privacy, digitale veiligheid, digitale gezondheid en desinformatie nemen zij jullie stap voor stap mee door de inhoud. Jeroen en Jillian staan klaar om al jullie vragen te beantwoorden over het gebruik van Data Detox Kit en hoe je dit materiaal in kunt zetten op scholen en bibliotheken.

Zij informeren jullie ook over (aanvullend) les- en/of activiteitenaanbod in de bibliotheek of op school. De nieuwe Kit is immers onderdeel van een geheel pakket aan Data Detoxmaterialen (Data Detox Game, Data Detox Kids, Glass Room Experience en de Kleinste Privacyshow van Nederland).

Deelnemen

Donderdag 4 februari, 9.30 tot 11.30 uur

Je kunt je nu al registreren voor deelname aan dit webinar. Deelname is gratis. Na registratie ontvang je in de week van 4 februari een uitnodiging met link in je agenda.

 

Formulier