Informatie voor het bibliotheeknetwerk

VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

Nieuwsbericht
Vergelijken
29 juni 2020
Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer behalve van e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.
Inhoudsblokken

E-books en luisterboeken

Veel Nederlanders weten nog niet waar ze deze zomervakantie doorbrengen. Maar waar ze zich ook bevinden: met de VakantieBieb kunnen ze heerlijk op leesavontuur. Er zijn tientallen e-books en luisterboeken te vinden, voor elk wat wils: van spanning tot chicklit, van literatuur tot informatief.

 

Voor de jongste lezers is er bijvoorbeeld SuperDolfje van Paul van Loon en zijn er verhalen van Guusje Nederhorst en Jacques Vriens. Jongeren kunnen genieten van boeken als Instagirl van Annette Mierswa en Klem van Mel Wallis de Vries.

En voor volwassenen is er ook veel moois: denk aan Otmars zonen van Peter Buwalda of De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Omdat er zowel e-books als luisterboeken in de VakantieBieb zitten, kan men kiezen voor lezen of luisteren – net wat op dat moment het beste uitkomt.

Winactie voor jeugdige lezers

Zoals ieder jaar is er een winactie voor lezers tot en met 18 jaar. Zij maken kans op een Beats Solo Pro-koptelefoon. Hiervoor vragen we ze om door te geven wat hun favoriete boek in de VakantieBieb is.

Meer informatie

De app met e-books en luisterboeken is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play. De boeken zijn voor iedereen te lezen van 1 juli t/m 31 augustus 2020. De VakantieBieb is een dienst van de online Bibliotheek en wordt door de KB aangeboden namens alle bibliotheken in Nederland.

Ga voor meer informatie over de campagne en de promotietoolkit naar de groep Online Bibliotheek op MetdeKB (inlog vereist).