Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Vernieuwde Jeugdbibliotheek live!

Nieuwsbericht
Vergelijken
22 april 2021
De vernieuwde website van Jeugdbibliotheek is op 22 april gelanceerd. De vernieuwing was nodig om veel meer de focus te kunnen leggen op digitaal lezen. Kinderen en jongeren lezen steeds minder, maar het aantal uitgeleende e-books in deze doelgroep is vorig jaar wel verdubbeld. Digitaal lezen heeft dus de toekomst! Jeugdbibliotheek speelt daar met deze vernieuwingen op in.
Inhoudsblokken

Nieuw jasje

De site heeft een nieuw jasje gekregen, met dus veel meer aandacht voor e-books en luisterboeken. Vanuit een nieuw boekenpanel raden kinderen en jongeren leeftijdsgenoten hun favoriete e-books en luisterboeken aan. Ook staat er elke maand een (voor de jeugd bekende) BN’er op de site die een boekentip geeft. 

Inhoudsdeskundigen vanuit de lokale bibliotheken helpen bij het samenstellen van etalages met (digitale) boeken over onderwerpen die jongeren interessant vinden. Daarnaast hebben we de site ingedeeld in bredere leeftijdscategorieën (0-6 jaar, 6-12 jaar, 12-18 jaar). 

printscreen jeugdbieb

Nieuwe blueprints

De blueprintpagina's die we de lokale bibliotheken aanbieden zijn ook veranderd. Voor fysieke boeken blijft de klant voortaan op de website van de lokale bibliotheek, voor digitale content wordt naar Jeugdbibliotheek verwezen. 

Bibliotheek Zoetermeer is de eerste bibliotheek die de nieuwe blueprints heeft overgenomen en deze heeft aangevuld met eigen informatie. Hoe de pagina’s er binnen een lokale website uit kunnen zien, zie je dus op de nieuwe website van Bibliotheek Zoetermeer.

Wil jij deze nieuwe blueprints ook op je eigen website? Lees dan hoe je dat doet in dit stappenplan op MetdeKB (inlog vereist). Meer informatie over welke pagina's er precies in de blueprints zitten, staat in dit artikel (ook op MetdeKB). De oude blueprints blijven nog tot 1 juni beschikbaar, dus je hebt nog even om de aanpassingen door te voeren. 

Nieuwsgierig? 

Benieuwd hoe de vernieuwde website eruitziet? Kijk dan snel op jeugdbibliotheek.nl. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Myrna Vossen.