Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Versterking gezocht! Werk jij mee aan digitaal burgerschap?

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 maart 2024
Opgelet, het programmateam digitaal burgerschap kan jouw hulp goed gebruiken! Heb jij zin om mee te werken in een enthousiast team dat zich keihard inzet om Nederland digivaardiger te maken? Dan horen we graag van je.
Inhoudsblokken

Digitaal burgerschap is een landelijk programma, gefinancierd door Stichting Pica. Met het programma willen we zorgen dat iedereen in Nederland digitaal vaardig wordt. Anders gezegd: dat mensen zich actief, vaardig en weerbaar kunnen bewegen in de online informatiesamenleving. Bibliotheken spelen hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door internetcursussen aan te bieden. Of mensen kennis te laten maken met de kansen en uitdagingen van AI. 

Het team digitaal burgerschap 

In het team digitaal burgerschap werken collega’s van KB, POI’s en openbare bibliotheken samen om van dit programma een succes te maken. Dit doen wij sinds 1 oktober 2022. Steeds meer bibliotheken doen mee. Maar we willen natuurlijk dat álle bibliotheken mee gaan doen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen. En daar hebben we jouw hulp weer bij nodig. 

Wat zoeken we? 

We zoeken collega’s die in een bibliotheek of POI werken en zich willen inzetten voor ons mooie programma. Bijvoorbeeld door: 

  • lokale bibliotheekprojecten die tot stand komen met de financiering vanuit ons programma met jouw expertise te coachen, ondersteunen en monitoren; 
  • activiteiten te initiëren, coördineren en organiseren op het gebied van kennisdeling en communityvorming; 
  • actief te lobbyen voor het programma; 
  • bibliotheekcollega’s te interviewen over projecten rond digitaal burgerschap en hun verhalen te delen op Bnetwerk. 

Je inzet kan variëren van een paar uurtjes per maand tot heel veel uurtjes per maand, voor een specifieke klus of project, of voor langere tijd. En misschien heb jij wel een bepaalde expertise die je heel goed zou kunnen inzetten voor ons team, waar wij nog niet over hebben nagedacht! Ook dan komen we natuurlijk graag met je in contact. 

Contact 

Even sparren? Wil je meer weten? Heb je ideeën die je wilt delen? We horen graag van je via digitaalburgerschap@kb.nl!