Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Weesgedicht zkt Adoptieraam

Nieuwsbericht
Vergelijken
15 december 2023
74 Vlaamse en Nederlandse bibliotheekvestigingen doen mee aan de actie Weesgedicht zkt Adoptieraam. Inwoners uit het werkgebied van deze bibliotheken kunnen een weesgedicht adopteren. Dit gedicht komt dan op hun raam te staan. Zo vullen we in de aanloop naar Poëzieweek 2024 straten en ramen met gedichten.
Inhoudsblokken

Het thema van de Poëzieweek is 'Thuis'. De week loopt van 25 tot en met 31 januari.

Over Weesgedichten

Sinds 13 december kunnen inwoners van deelnemende gemeenten kijken op de site weesgedichten.nl. Ze adopteren een Weesgedicht uit de selectie die hun lokale, deelnemende bibliotheek koos uit een lijst van 100. Iedereen in het werkgebied van die bibliotheken kan adopteren. Het enige wat je als adoptieouder nodig hebt, is een raam op een benedenverdieping. En liefde voor het gedicht van je keuze. 

Lokale dichters

Voor de Weesgedichten kozen de bibliotheken gedichten van bekende en nog te ontdekken dichters. Van (inter)nationaal tot heel lokaal talent. De meeste deelnemende bibliotheken hebben bovendien dichters uit hun eigen werkgebied gevraagd mee te doen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze mooie actie? Lees dan het persbericht van Utopia Aalst in België en stichting de Zoek naar Schittering in Nederland. 

Raam met een gedicht erop.