Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Wijziging activering DigiD app

Nieuwsbericht
Vergelijken
24 november 2022
Vanaf maandag 28 november is er een wijziging in het activeren van de DigiD app. Dit heeft alleen (beperkte) gevolgen voor mensen die voor het eerst met de DigiD app gaan werken. Vanaf die datum is het niet meer mogelijk om de DigiD app direct te activeren met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze wijziging heeft het ministerie van BZK ons deze week laten weten.
Inhoudsblokken
Informatiepunt Digitale Overheid, logo

Tot nu toe waren er 3 activatie-mogelijkheden voor de DigiD app:

  • met ID-check
  • met sms-controle
  • met gebruikersnaam en wachtwoord

Deze laatste optie vervalt per 28 november.

Wel kan de app nog steeds direct geactiveerd worden met een eenmalige controle van een identiteitsbewijs (ID-check) of sms-controle.

Wat betekent dit voor
IDO-medewerkers?

Mogelijk komt iemand voor hulp bij het activeren van de DigiD app bij het IDO. Dan kun je deze klant helpen via een van deze opties:

Op www.digid.nl staat alle informatie over de DigiD app en sms-controle. Op www.digid.nl/hulp/stapvoorstap vind je de instructievideo’s waarin mensen stap voor stap worden meegenomen in het activeren van de DigiD app met ID-check of sms-controle. 

Hoe kun je klanten helpen zonder (geschikte) smartphone?

Mensen die geen smartphone hebben, kunnen inloggen met de sms-controle in plaats van de DigiD app.
Wie geen mobiele telefoon heeft, kan kiezen voor een gesproken sms. Die ontvangt men dan op de vaste telefoon tijdens het inloggen.

Ook goed om te weten: vanaf halverwege februari 2023 wordt het wel mogelijk om met een gebruikersnaam en wachtwoord een brief met activeringscode aan te vragen voor de DigiD app. Men kan dan met deze activeringscode de app activeren. De brief met activeringscode is dan een extra controle. Zo worden persoonlijke gegevens beter beschermd.