Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Begrijp je lichaam

0
Met dit online oefenprogramma leren deelnemers het lichaam beter leren. Het programma bevat 6 hoofdstukken waarin diverse onderwerpen aan bod komen.

De onderwerpen zijn: hart- en bloedvaten, luchtwegen en longen, astma, keel en keelontsteking, het maag-darmstelsel en diabetes. Bij de oefeningen is de voorlichtingsmap 'Begrijp je Lichaam' beschikbaar. Dit is een map met eenvoudige afbeeldingen en teksten over het menselijk lichaam en veel voorkomende klachten. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na succesvolle afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat.

De oefeningen sluiten aan bij de online tool van Pharos voor huisartsen om hun patiënten uitleg te geven, verdeeld over 8 thema's. Naast de al genoemde: dementie, kanker, botten en gewrichten, en seksualiteit en voortplanting.

Begrijp je lichaam

Kenmerken

Doelgroep
Algemene basisvaardigheden
Domein
Gezondheid
Inburgering
Thema's
Hart
Bloedvaten
Luchtwegen
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Instroom
1F
NT2 niveau
A1
A2
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Omvang
6 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Beoordeling

Jouw beoordeling

Begrijp je lichaam

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.