Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Brochure Spelend Leren

Brochure Spelend Leren

Onderzoek wijst uit dat boeken en digitale media elkaar versterken. Daarom is goed gebruik van digitale media bij jonge kinderen, naast het lezen van boeken, belangrijk. De brochure Spelend Leren geeft pedagogisch medewerkers handvatten om kinderen van 2-4 jaar te begeleiden bij digitale ontwikkelingen én adviseert ouders over hoe digitale media het best kunnen worden gebruikt.
Inhoudsblokken

 

BoekStart bracht in 2020 een hernieuwde versie uit van de Brochure Spelend Leren voor de kinderopvang. In deze brochure staan tips over welke digitale media educatieve waarde hebben en hoe zij bijdragen aan de taalvorming.

Brochure Spelend Leren

Boekstart

Sinds de invoering van BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor 0-4 jaar (uitgevoerd door Stichting Lezen en de KB in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn) werken veel kinderopvang- organisaties samen met de bibliotheek.

BoekStart voor baby’s laat jonge kinderen en hun ouders plezier in lezen ervaren. BoekStart in de kinderopvang heeft zowel aandacht voor leesbevordering als aandacht voor het inzetten van digitale prentenboeken en kinderboekenapps bij peuters.

Downloaden

Bekijk en/of download de brochure Spelend leren. Digitale media 2-4 jaar.

Voor bibliotheken is de brochure ook in druk beschikbaar om uit te delen aan hun kinderopvang, via de BoekStartbestellijst.