Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Mediagesprek

Landelijke webinar #MUD21

Tijdens de Media Ukkie Dagen 2021 werd de landelijke webinar 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' gegeven. Denise Bontje gaf ouders tips voor opvoedvragen over mediagebruik. De webinar, de presentatie en de vragen, die tijdens het webinar gesteld werden, zijn nu te bekijken en door bibliotheken in te zetten bij vragen van ouders over mediaopvoeding.
Inhoudsblokken

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) nam Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Mediagesprek

Terugkijken en hergebruiken

Alle materialen rondom de landelijke webinar zijn nu beschikbaar en inzetbaar voor bibliotheken:

  • De landelijke webinar is nu hieronder terug te kijken
  • De meest gestelde vragen die via de chat gesteld werden, zijn beantwoord en hier terug te lezen
  • De presentatie tijdens de webinar is hier in te zien

Bibliotheken kunnen de link naar de webinar op hun website plaatsen. De presentatie en het overzicht met vragen en antwoorden zijn voor lees- en mediaconsulenten in te zetten in hun contact met ouders.

Dit is de opname van de webinar met daaronder de link naar de presentatie en het overzicht van de meest gestelde vragen:

Bovenstaande vind je ook terug in de toolkit mediaopvoeding op de website van Boekstart onder Media Ukkie Dagen.