Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Media Ukkie Dagen

Media Ukkie Dagen

Met de Media Ukkie Dagen vraagt Netwerk Mediawijsheid jaarlijks aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs.
Inhoudsblokken

 

Jaarlijks wordt tijdens de Media Ukkie Dagen het IeneMieneMedia onderzoek gepresenteerd, een onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen.

Afbeelding
Media Ukkie Dagen
Body

Digitaal Digistart Congres 2020

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 2020 organiseerde de KB het Digitaal Digistart Congres. Alle informatie die daar gedeeld werd, kun je teruglezen op de pagina Digitaal Digistart Congres én in de Bibliotheek Campus onder Digitaal Digistart Congres.  

De MediaWolk

Welke vragen kunnen ouders aan kinderen van 0 tot 6 jaar stellen om een gesprek over het gebruik van media op gang te brengen? Wij hebben dit bibliotheken tijdens de Media Ukkie Dagen gevraagd en zo is de MediaWolk ontstaan. De MediaWolk is als flyer en A1-poster te bestellen in de bestellijst van BoekStartpro en in de Portal landelijke huisstijl.

Meedoen?

Als kernpartner van Netwerk Mediawijsheid roept de KB bibliotheken op mee te doen door activiteiten te organiseren. Meld je activiteiten aan op de  website van Media Ukkie Dagen.