Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding

Mediaopvoeding en Boekstart: Samen bereiken we meer

De informatiefolder 'Mediaopvoeding en Boekstart: Samen bereiken we meer' geeft bibliotheken handvatten bij het gesprek met de kinderopvang over mediaopvoeding binnen de aanpak Boekstart.
Inhoudsblokken

Media spelen een grote rol in het leven van jonge kinderen. Dat maakt mediaopvoeding belangrijk: de noodzaak om na te denken over de manier waarop media door jonge kinderen worden ingezet, is groot. Mediaopvoeding vraagt dus om een gezamenlijke visie van ouders en alle organisaties die een adviserende rol hebben bij de opvoeding of werken met het jonge kind, zoals de bibliotheek. De bibliotheek is immers een laagdrempelige organisatie waar ouders met kinderen komen en waar veel kinderopvangorganisaties mee samenwerken. 
 

BoekStart en Mediaopvoeding

Met de structurele samenwerkingsaanpak van BoekStart staan bibliotheken er niet alleen voor en bouw je als bibliotheek met kinderopvang, jeugdgezondheidszorg, gemeente en ouders aan een structurele plek voor mediaopvoeding in de kinderopvang. Zo zorgen we er samen voor dat onze kinderen voorbereid zijn op de maatschappij van vandaag én morgen.

De informatiefolder 'Mediaopvoeding en BoekStart: Samen bereiken we meer' geeft handvatten door middel van het gebruik van de 7 bouwstenen uit de aanpak van Boekstart hoe de bibliotheek kan ondersteunen om mediaopvoeding een vaste plek te geven binnen het beleid van de kinderopvang.

Deze folder is in 2020 ontwikkeld door het kernteam BoekStart in opdracht van SPN.