Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding

Mediasmarties.nl

Mediasmarties.nl is een online gids met informatie over verschillende media om te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen voor de leeftijd 1 tot 12 jaar. Deze gids helpt bij het vinden van geschikte media bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het jonge kind.
Inhoudsblokken

Mediasmarties.nl is in 2010 ontwikkeld in opdracht van de Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel is om ouders en professionals een overzicht te geven van kindermedia afgestemd op de leeftijd van het kind. Sinds 2019 is Mediasmarties.nl de drijvende kracht achter deze website.

De online gids biedt waardevol materiaal om te kijken en spelen, maar geeft je óók inspiratie om met verschillende soorten media aan de slag te gaan. En zo komen we dus tot lezen, kijken, luisteren, spelen én doen met media. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Online en offline. 

De website wordt onderhouden door Denise Bontje, eigenaar van Mediasmarties.nl. Zij is opgeleid tot taalkundige en theatermaker en inmiddels al jaren gespecialiseerd in taal en mediaopvoeding en kinderen.

Toepassing in de bibliotheek

Als bibliotheekmedewerker kun je (groot-)ouders wijzen op deze online gids of zoek zelf diverse media bij elkaar wanneer je een activiteit voor jongeren op het gebied van media organiseert.