Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Medialogica

Mediawijsheidsaanbod omroep HUMAN

Omroep HUMAN - net als de KB kernpartner van Netwerk Mediawijsheid - biedt gratis educatieaanbod aan dat bestaat uit uitgebreide en toegankelijke video's en lesmateriaal. Als lees/mediaconsulent of mediacoach kun je dit aanbod gebruiken in de mediawijsheidslessen in de klas.
Inhoudsblokken
Medialogica

Op de educatiepagina van HUMAN zijn diverse video's en lesmaterialen te vinden over verschillende onderwerpen binnen het begrip mediawijsheid, zoals online identiteit, sexting en cyberpesten, data en technologie, privacy.

De lesmaterialen zijn te gebruiken in de bovenbouw van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Programma Mediastorm

In een steeds verder polariserende samenleving is beeldvorming belangrijker dan ooit. Of het nu gaat om de ontboezemingen van Prins Harry over de Britse royals of de volksopstand onder leiding van vrouwen tegen de ayatollahs in Iran. De excuses voor het Nederlandse slavernijverleden, de dreiging van de georganiseerde misdaad of de klimaatcrisis. We worden overspoeld door nieuws, informatie en indringende beelden.

Maar wat betekent het nieuws precies en hoe wordt het ons voorgeschoteld? Hoe worden we bewust of onbewust gestuurd in onze mening? In het programma Mediastorm wordt kritisch gekeken naar beeldvorming. Met journalisten, opiniemakers en wetenschappers wordt geanalyseerd hoe beelden in de media ontstaan en wat die met ons denken doen. 

Op de website van Mediastorm staan artikelen en fragmenten die je als lees/mediaconsulent of mediacoach kunt gebruiken in de les.

Meer informatie

Het nieuwste lesmateriaal ontvangen en op de hoogte blijven van de educatieactiviteiten van HUMAN? Schrijf je hier in voor de Educatie Nieuwsbrief!