Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

(4)
Afbeelding leermiddel
Omslagafbeelding
Voel je goed!
Een bewezen werkzame leefstijlinterventie voor laaggeletterde volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht. Het combineert individuele eet- en beweegadviezen van een diëtist met groepslessen gezondheidsvaardigheden (inclusief taalvaardigheden) van een getrainde taalvrijwilliger.
Afbeelding leermiddel
Doosje met woordkaarten en folder toelichting
Woordkaarten
Woordkaarten zijn ontwikkeld voor NT2-deelnemers die hun woordenschat willen vergroten. De kaarten zijn gericht op spreekvaardigheid. NT1-deelnemers kunnen er hun schrijfvaardigheid mee verbeteren. Voor docenten en vrijwilligers is er een handleiding vol spelvormen en oefeningen.
Afbeelding leermiddel
StaatsexamensNT2, schermafbeelding
www.staatsexamensnt2.nl
Een website over het Staatsexamen NT2, bedoeld voor kandidaten, docenten en andere geïnteresseerden. De website bevat veel informatie over het Staatsexamen NT2, zowel Programma I (B1) als Programma II (B2): de voorbereiding, informatiefilmpjes en het examenrooster.
Afbeelding leermiddel
Voor jou en je kind, omslag boekje
Voor jou en je kind
Deze cursus helpt ouders om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Zij leren over de (taal)ontwikkeling van hun kind, over activiteiten op school en hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Zo worden ouders indirect zelf ook (taal)vaardiger.