Informatie voor het bibliotheeknetwerk

7 cursussen SeniorWeb vervallen per 1 januari

Nieuwsbericht
Vergelijken
5 januari 2024
Per 1 januari 2024 zijn 7 cursussen vervallen die werden aangeboden via de Bibliotheek-SeniorWeb-site. Deze cursussen maakten deel uit van het aanbod dat de KB bij SeniorWeb inkoopt voor bibliotheken. Mogelijk gebruik je (onderdelen van) deze cursussen in je programmering. De blueprint-pagina's zijn aangepast. Bibliotheken moeten zelf nog 2 pagina's handmatig verwijderen.
Inhoudsblokken
Vrouw met laptop voor een boekenkast

Het gaat om:

De 4 cloud-cursussen 

  • Online opslag en back-up met Dropbox 
  • Online opslag en back-up met Google-account 
  • Online opslag en back-up met iCloud 
  • Online opslag en back-up met OneDrive

2 van de fotocursussen 

  • Foto’s beheren en bewerken (Android-tablet) 
  • Foto’s beheren en bewerken (iPad)

De cursus

  • Veiligheid en onderhoud (Windows 10)

Deze cursussen werden relatief weinig gebruikt. 

Blueprint-pagina's

Dat de cursussen zijn vervallen, heeft consequenties voor 4 blueprint-pagina's uit de serie Oefenen en hulp. Deze pagina's zijn aangepast en uitgerold. Ook zijn 2 blueprint-pagina's vervallen. Deze zijn gedeactiveerd en dus niet meer benaderbaar. Let op: redacteuren dienen deze 2 pagina's zelf te verwijderen. Meer informatie vind je op MetdeKB.nl.  

Berichtgeving aan cursisten

Cursisten die een of meer van deze cursussen zijn gestart, hebben een e-mailbericht van SeniorWeb ontvangen. Dat attendeert hen erop dat zij de cursus(sen) tot eind 2023 konden doen. Vanaf 4 december verscheen een waarschuwing in de inleiding van de betreffende cursussen. 

Trefpunt leermiddelen

De cursussen zijn uit het Trefpunt leermiddelen verwijderd. 

SeniorWeb-cursussen

Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen de cursussen gratis volgen, zowel in de bibliotheek (zelfstandig individueel of in een groepje, of als onderdeel van de programmering), als thuis of elders. Zij hoeven alleen een account aan te vragen via de bibliotheek. Lees meer over de landelijke inkoop van de overige 36 SeniorWeb-cursussen
Bekijk de SeniorWeb-cursussen in het Trefpunt leermiddelen